МАГДАЛИНА-КЛУБ МАТИЦА

199 ден450 ден

На залиха

Предизвикана од Кодот на Да Винчи и тврдењата во него дека Исус бил оженет со Марија Магдалена, авторката Анџела Хант ја раскажува приказната за Магдалина птреставувајќи ја како една голема феминистка, но, притоа фрла поинакво историско светло на нејзиниот живот, отсликувајќи ја како проститутка. Но, никој и никогаш не размислувал, како таа стигнала до тоа скалило во својот живот. Што се случило со неа, што ја донело пред Исус и како станала отфрлена жена?

Ова е книга полна со чувства. Од страница во страница почнуваш да ссочувствуваш со неа, и да ја поддржуваш во нејзината битка. Ако сакате легендарната приказна да ја видите од една друга перспектива, прочитајте ја оваа книга.

Book Author