НЕГОВИТЕ БЕЛИ РАКАВИЦИ

240 ден390 ден

На залиха

Скриена во безбедноста на семејниот дом, Љубица Игњатовиќ, убавата и умна ќерка на Јеврем, случајно го запознава Карел Драгутин Харт, владин повереник кој ќе и’ го помати разумот. Заслепена од страста и од љубовните наслади, таа нема да има сили да се соочи со вистината. Меѓутоа, откако ќе го открие вистинското лице на човекото кого многу го сака, ќе реши да ја смени сопствената судбина.  Приказната за своојот необичен живот и за фаталната љубов опкружена со ѕидини, ќе ја претвори во потресна и возбудлива исповед.