НЕКОЈ ДРУГ ЖИВОТ

240 ден390 ден

Близначките Ирене и Марта ван дер Линден безгрижно ги минуваат детството и младоста во живописното гратче Харлем на досег на Амстердам. По изгледот речиси идентични, по карактерот непомирливо различни, нераскинливо се поврзани една со друга. Но, нивниот татко, ценет доктор, чува тајна која може да ја уништи семејната среќа…Сето ова еден ден ќе биде минато.

На залиха

Близначките Ирене и Марта ван дер Линден безгрижно ги минуваат детството и младоста во живописното гратче Харлем, во близина на Амстердам. По изгледот речиси идентични, но по карактерот непомирливо различни, нераскинливо се поврзани една со друга. Меѓутоа, татко им, ценетиот и имашлив лекар Хенрик ван дер Линден, крие тајна што се заканува да ја загрози семејната среќа. Човечката злоба, страсната желба за одмазда и мрачниот заговор од корен ќе го сменат животот на двете сестри. Едната од нив ќе загуби се’…