НЕВЕСТА ВО БОРЏИИ

550 ден

На залиха

Борџии се стара шпанска лоза која успева во ренесансна Италија да стане најмоќното и најкорумпирано семејство, претворајќи го Рим во вистинско змијско гнездо. Овој историски роман ги осветлува најтемните семејни тајни поврзани со папата Александар VI и неговите деца Чезаре и Лукреција. Тоа е еден смртоносен вител што ги позема и проголтува сите невини кои ќе му се најдат на патот. Во него се испреплетени инцестот, сексуалната страст, отровите, комплицираните политички интриги и поривот за поголема верска, економска и воена моќ.