НЕЗАБОРАВ-МАТИЦА

289 ден450 ден

На залиха

Се` започна на пристаништето во малото приморско село Портофино, кога девојката која сега се викаше Ана Ѕорѕето слезе од бродот преплашена, исцрпена и сама. Виолончелото не го носеше, ама под облеката криеше тајна поголема од стравот….болна и чемерна. Мажот, кој никна од толпата и велеше дека ја познава, не го беше видела во животот. Анџело Росели, селскиот лекар, кој и` пружи засолниште, криеше болни тајни. Надежта и радоста, тие чувства заборавени, се кренаа од пепелта и ја претворија девојката во незаборав…

Само неколку месеци порано, Елоди Бертолоти беше гениј за виолончело во Верона, незагрижена за светските случувања. И беше со сето срце и душа вњубена во Лука, книжарот, кој стана дел од неа, осд секоја нишка на ткаенината однејзиното битие. Лука, кој и` ја откри страста и жарот на вистинската љубов, на незаборавот. Ама , таа во себе криеше талент и храброст, и почувствува дека има моќ да спасува животи.