ПОД МЕРМЕРНО НЕБО

315 ден450 ден

На залиха

Страсна, раскошна и драматична приказна за градењето на Таџ Махал и за распаѓањето на едно владетелско семејство…

Прекрасно патување во 17.век во Хиндустан, чиј владетел, поразен од болката поради смртта на љубената жена, започнува градење на величенствен споменик што ќе сведочи за чудото на нивната љубов. Прекрасната градба наскоро ќе стане прочуена под името Таџ Махал.

Приказната за љубовта на своите родители и за настанувањето на Таџ Махал ја раскажува нивната ќерка, принцезата Џаханара, испреплетувајќи ја со неа и сопствената приказна – за недозволената љубов кон славниот градител. И ниедна модерна хероина од женските романи не и рамна по достоинственоста, по внатрешната сила и досетливоста. Таа е интелегентна, непокорна, сомилосна кон сиромасите, приврзана кон своите родители…хероина која е невозможно да не се сака.

Book Author