САМУРАЈОТ ОД СЕВИЛЈА

420 ден

На залиха

Самурајот од Севилја е љубовна приказна од средновековна Шпанија. Љубов што се роди меѓу млад самурај и шпанска благородничка. Во 1612 година четириесет самураи и група трговци од Јапонија пристигнаа на бреговите на Шпанија. Земјата во која се судрија истокот и западот. Беа примени помпезно и достоинствено најпрво од кралот Филип Трети, а потоа и од Папата Павле Петти, зошто беа првите Јапонци што ја посетиле Европа. И предизвикаа сензација. Останаа две години…две години во кои се роди безвремената љубов меѓу Широ и Гвада, две години во кои суровоста и’ отстапи место на љубовта. Две години во кои корените се затресоа, две години во кои солзите беа измешани со среќа никогаш порано не доживеана. Таму се зачна таа безвременска љубов која ги преплива недогледните географски далечини, ги прелета вишните неба и ги наполни сите срца.

SKU: 025393
Категорија:
Book Author