СКОК СО СТАП

350 ден

На залиха

За книгата раскази ” Скок со стап ” во 1994 г., Драги Михајловски беше добитник на Рациновото признание за најдобра прозна книга помеѓу две изданија на прозниот фестивал во Велес. Највпечатлив меѓу шесте раскази е расказот ” Скок со стап ” составен од три дела и претставува една извртена хагиографија на главниот јунак Христо Каруца кој е пародија на Исус и неговите наводни чуда. На мошне чуден начин раскажан е неговиот живот небаре е зграда од триесет и три катови преку која под точен агол и под одредени околности треба да скокне.

SKU: 035745
Категорија: