СОБАТА НА ПЕПЕРУТКИТЕ

249 ден550 ден

Поузи Монтакју се приближува до својот седумдесетти роденден. Адмирал хаус, нејзиниот сакан дом од детството,сместен во прекрасната околина на Сафок и место каде ги одгледала своите синови, полека се распаѓа.Таа е свесна дека мора да донесе тешка одлука, да се продаде имотот. Но оддеднаш, се појавува Фреди, нејзината прва љубов кој ја напуштил и ја оставил со скршено срце педесетина години порано.Борејќи се да излезе на крај со својот постар син, Сем и неговите матни бизнис-зделки, кои замалку не го доведуваат неговото семејство на улица, како и враќањето на другиот син, Ник, во Англија, Поузи не е сигурна дали може да му верува на Фреди и неговата љубов. А, тој и Адмирал хаус долги години кријат страшна тајна. Фреди знае дека ако сака да го продолжи животот со Поузи , одново ќе ѝ го скрши срцето. Ова е приказна за тоа како една лага од минатото може да уништи цел живот исполнет со верувања.

На залиха

Поузи Монтакју се приближува до седумдесеттиот роденден. Нејзиниот сакан дом од детството – Адмирал хаус, каде што ги одгледала двата сина и создала величествена градина се распаѓа околу неа. И таа знае дека дошло време да донесе одлука и да го продаде имотот. Но, потоа се појавува лице од далечното минато – Фреди, нејзината прва љубов, кој ја оставил со скршено срце педестина години порано, кога ја напуштил без збор.

Борејќи се на крај со својот постар син, Сем, чии бизнис-зделки ги оставаат него, сопругата и двете деца речиси на улица, и со враќањето на другиот син, Ник, во Англија- откако пред десет години заминал за Австралија, Поузи не е сигурна дали може да и‘ верува на љубовта на Фреди. Но, тој и Адмирал хаус кријат страшна тајна повеќе од пет децении, па за да го продолжи животот со Поузи, Фреди знае дека ќе мора уште еднаш да и‘ го скрши срцето.