ТАЈНИТЕ НА СВЕТИЛНИКОТ

239 ден490 ден

На залиха

Елен Траутон бега од удобниот живот во Лондон, од свршеникот кој не го сака, од работата што ја задушува и од премногу наметливата мајка. Оди во живописната Конемара во Ирска, во родниот крај на мајка и‘, што таа одамна го напуштила верувајќи дека заминала засекогаш.Таму , во бескрајните предели, сред дивата убавина на ирските пејзажи, лежат со години скриени тајни. Конемара е исто така дом на познатиот Конор Макосленд, несреќен и осамен вдовец кој ја загубил својата сакана жена под трагични околности.

Помеѓу тие две жени, покојната Кејтлин и новодојдената Елен е исправен стариот светилник, место на многу трагични настани. Можат ли тие двете да го најдат мирот по кој очајнички трагаат.