МОСТОТ НА КЛЕЈ

390 ден

Овој прекрасен роман претставува мултигенерациска семејна сага за пет браќа по смртта на нивната мајка и заминувањето на нивниот татко, се препуштени сами на себе. Toa e семејство кое го снашле сите можни несреќи, завиени со вел на одамна закопани тајни.За да сфати зошто сѐ тоа им се случило, Метју Данбар мора да пронајде три нешта: загубената машина за пишување, мртвото куче и коските на змијата која го убила. Во својата потрага ќе дознае дека неговата мајка минала континенти за да најде нов дом, а татко му ја барал љубовта во клавишите на стариот клавир. И, што е најважно ќе дознае зошто неговиот брат Клеј се одлучил за подвиг на кој никој друг во неговото семејство не би се осмелил.

На залиха

НА ПОЧЕТОКОТ ИМАШЕ САМО ЕДЕН УБИЕЦ, ЕДНА МАСКА И ЕДНО МОМЧЕ.

АМА, ТОА НЕ Е ТОЈ ПОЧЕТОК, ТОА Е ПРЕД ТОА.

Петтемината браќа Данбар живеат во совршен хаос, во куќа во која нема возрасни. Но, таткото што ги напушти одамна денес штотуку се врати назад, во домот. И има неочекувано : кој од нив ќе сака да изгради мост заедно со него? Клеј, момчето измачувано од една одамна закопана тајна, го прифаќа повикот. Но, зошто е тој толку скршен? И зошто мора да го исполни овој неверојатен предизвик?Мостот на Клеј  е приказна за едно момче заробено во огромен вител, за неговата желба да уништи се` што има, за да стане она што има потреба да биде. Пред него се пружа мостот, визијата што ќе ги спаси него и неговото семејство. И мостот ќе биде чудо, и ношто помалку од тоа.

На крајот, имаше една река, еден мост и една маска. Но ова не е крајот, туку она по него.

SKU: 033923
Категорија: